E-mail

info@olivgyongy.hu

Nem könnyű kiválasztani a hozzád legjobban illő férfi karkötőt, mert egyszerre kell divatosnak, stílusosnak lennie, miközben arra is kell figyelni, hogy a kiválasztásának, és a viselésének vannak írott, és íratlan szabályai. Különös, de pontosan meg lehet azt határozni, hogy mitől lesz egy karkötő férfias, a viselője pedig izgalmas férfi. Ebben a cikkben elmondjuk!

Ezért visel a férfi karkötőt
Meglepő, de a férfi karkötő viselésének – tulajdonképpen évezredek óta – ugyanaz a néhány (archaikus) oka van. Mondjuk, hogy ősember vagy. A karkötőd (és a nyakláncod) a nemrégen elejtett valamilyen állat csontjaiból és a bőréből készült.

Nagy valószínűséggel nem azért viseled, mert szeretnél még legalább kettő ősasszonyt meghódítani, hanem azért, mert ezek a csontok, és bőrök, esetleg kavicsok egyszerre mutatnák meg azt, hogy kemény férfi vagy, azt, hogy melyik törzshöz tartozol, és díszítenek téged.


Bár a férfi karkötők egyre kifinomultabbakká válnak, és nem kell értük különböző állatokat elejtened, az üzenete is jelentősen finomodott, de a mai napig azért viseljük őket, hogy kifejezzük, és megmutassuk a stílusunkat, ízlésünket, azért, hogy a karkötővel üzenjünk azt, hogy nekünk mi a fontos, és néha azt is, hova tartozunk.

Hogyan válaszd ki a hozzád illőt?
A hozzád legjobban illő karkötő kiválasztása könnyűnek tűnik, de nem az, hiszen számtalan dologra kell odafigyelned. Soroljuk, mik a legfontosabbak.
Talán a legfontosabb az, hogy jó méretű legyen a karkötő, amit választasz. Ha széles, erőteljes, vastag csuklód van, azon egy erőteljesebb karkötő fog jól mutatni. Ha vékony a csuklód és az alkarod, akkor egy sokkal finomabb színű és méretű karkötő illik majd hozzád. Arra is figyelned kell, hogy megfelelő méretű legyen: egy karkötő nem csúszkálhat le és fel a csuklódtól az alkarodig, de szoros sem lehet. Különösen igaz ez akkor, ha több karkötőt viselsz (bár ez kerülendő)
Biztosan te is láttál már olyat, amikor egyszerűen nem illett a karkötő az adott emberhez, illetve olyat is, amikor kifejezetten jól állt neki. A férfi karkötő stílusát neked kell kiválasztanod (vagy bízd szakértőre), de van egy biztos módszer, egy aranyszabály: minél finomabb a stílusod, annál finomabb karkötő illik hozzád. Mondunk kettő példát: ha nagy darab, kigyúrt kamionsofőr vagy, akkor a nagyobb gyöngyökből készült (akár több) és erőteljesebb színű karkötő illik majd hozzád, ha a munkaruhád az öltöny, és átlagos testalkatú vagy, akkor inkább a finomabb ékszerek illenek majd hozzád.


A férfi karkötő kiválasztásakor fontos szempont az óra, ugyanis sokan viselnek együtt karkötőt és órát. Akkor választasz jól, ha a karkötő és az óra stílusban, színben, méretben is kiegészíti, erősíti, egymást. Nagy órához nem illik a kicsi gyöngy, az elegánshoz a hivalkodó.
Fontos, hogy hol viseled. Általános szabály, hogy az a helyes (ezt egyébként nagyon sokan elrontják) hogy ha az órát az uralkodó kezeden viseled, – azaz, ha jobb kezes vagy, akkor a jobbon, ha bal, akkor a balon – a karkötőt (vagy a karkötőket) nyugodtan viselheted ugyanazon a kezeden, ahol az órádat, főleg akkor, ha nem elnyomják, hanem kiegészítik egymást.


Azt kell még eldöntened, hogy hány karkötőt szeretnél egyszerre viselni: ha egyetlen karkötőd lesz, akkor nincs sok kérdés. Ám ha több van (vagy többől tudsz választani) akkor érdemes figyelned a színekre, a stílusokra. A gyöngyből készült karkötők éppen ezért univerzálisak, hiszen a gyöngy mindenhez illik. Azt pedig megint neked kell eldöntened, hogy ha van 13 karkötőd, akkor mi a jobb neked: az, ha a 13 karkötő le fel csúszkál rajtad, kontrollálhatatlanul, vagy inkább az, ha néhányat időnként leveszel, és cserélgeted.

Íme 5 indok, miért viseljen egy férfi karkötőt


Összegyűjtöttünk neked 5 indokot, hogy miért viseljen, vagy miért szokott karkötőt viselni egy férfi.
1: Mert emlék
Teljesen mindegy, hogy a karkötődet magadnak vetted (például egy nyaraláson, vagy egy üzleti siker, esetleg bármi más miatt) vagy kaptad valakitől, valamiért: a karkötőd különleges tulajdonága, hogy szinte biztosan emlékeztet valakire, valamire. Lehet ez egy számodra fontos pillanat vagy egy fontos ember, egy tapasztalás: biztos, hogy emlékek kötnek hozzá.
2: Mert mutatsz vele valamit
A férfi karkötők kiválóan alkalmasak valamilyen egyediség megmutatására. Lehet, hogy csak az ízlésedet tükrözi, lehet, hogy egyszerűen csak szépnek tartod: a karkötőd helyetted beszél, és üzen.
3: Mert önbizalmat ad
A karkötő ékszer és az érdekes kiegészítők mindig felhívják magukra a figyelmet. Ezért önbizalmat ad neked. A legújabb tanulmányok egyébként azt mutatják, hogy az, aki elégedett a megjelenésével, és van önbizalma, általában sikeresebb, mint aki nem. A karkötőd pedig hozzátesz az önbizalmadhoz.
4: Beszélgetést kezdeményező
Egészen különösnek tűnik, de a karkötőt viselő férfiak azt mondják, hogy a karkötőjük sok esetben segített nekik abban, hogy beszélgetést kezdeményezzenek valakivel, vagy valaki kezdeményezett beszélgetést velük a karkötőjük miatt.
5: Egyszerűen mert szereted
A legegyszerűbb oka annak, hogy miért viselj karkötőt az, hogy azért, mert szeretsz karkötőt viselni, mert szerinted is férfias, illik hozzád.

Kattints, és nézz szét a férfiaknak készült ásvány karkötőink között:

Oliv Gyöngyékszer / Férfi ékszerek

Köszönet a cikk megírásáért Bucsányi Krisztiánnak! 

Ajánlott cikkek