Meglepő, de a férfi karkötő viselésének – tulajdonképpen évezredek óta – ugyanaz a néhány (archaikus) oka van. Mondjuk, hogy ősember vagy. A karkötőd (és a nyakláncod) a nemrégen elejtett valamilyen állat csontjaiból és a bőréből készült. Nagy valószínűséggel nem azért viseled, mert szeretnél még legalább kettő ősasszonyt meghódítani, hanem azért, mert ezek a csontok, és bőrök, esetleg kavicsok egyszerre mutatnák meg azt, hogy kemény férfi vagy, azt, hogy melyik törzshöz tartozol, és díszítenek téged.
Bár a férfi karkötők egyre kifinomultabbakká válnak, és nem kell értük különböző állatokat elejtened, az üzenete is jelentősen finomodott, de a mai napig azért viseljük őket, hogy kifejezzük, és megmutassuk a stílusunkat, ízlésünket, azért, hogy a karkötővel üzenjünk azt, hogy nekünk mi a fontos, és néha azt is, hova tartozunk.
Íme 5 indok, miért viseljen egy férfi karkötőt
1: Mert emlék
Teljesen mindegy, hogy a karkötődet magadnak vetted (például egy nyaraláson, vagy egy üzleti siker, esetleg bármi más miatt) vagy kaptad valakitől, valamiért: a karkötőd különleges tulajdonága, hogy szinte biztosan emlékeztet valakire, valamire. Lehet ez egy számodra fontos pillanat vagy egy fontos ember, egy tapasztalás: biztos, hogy emlékek kötnek hozzá.
2: Mert mutatsz vele valamit
A férfi karkötők kiválóan alkalmasak valamilyen egyediség megmutatására. Lehet, hogy csak az ízlésedet tükrözi, lehet, hogy egyszerűen csak szépnek tartod: a karkötőd helyetted beszél, és üzen.
3: Mert önbizalmat ad
A karkötő ékszer és az érdekes kiegészítők mindig felhívják magukra a figyelmet. Ezért önbizalmat ad neked. A legújabb tanulmányok egyébként azt mutatják, hogy az, aki elégedett a megjelenésével, és van önbizalma, általában sikeresebb, mint aki nem. A karkötőd pedig hozzátesz az önbizalmadhoz.
4: Beszélgetést kezdeményező
Egészen különösnek tűnik, de a karkötőt viselő férfiak azt mondják, hogy a karkötőjük sok esetben segített nekik abban, hogy beszélgetést kezdeményezzenek valakivel, vagy valaki kezdeményezett beszélgetést velük a karkötőjük miatt.
5: Egyszerűen mert szereted
A legegyszerűbb oka annak, hogy miért viselj karkötőt az, hogy azért, mert szeretsz karkötőt viselni, mert szerinted is férfias, illik hozzád.
Szöveg: Bucsányi Krisztián