#ShadesOfWomen

#ShadesOfWomen 4.rész : Lila mágiák

A Nőiség következő aspektusa legalább olyan megosztó lehet, mint a karneolos energiái, legalábbis a neve nyomán, de szándékosan választottam a “mágia” szót, a cikk végére kiderül, hogy miért. 🙂

Leginkább a sokszínű szivárvány fluoritot társítom a női mágiákhoz, de ezt az ásványt csak a leendő tulajdonosa kifejezett kérésére, avagy alapos és közeli ismertségünk alapján szoktam ékszerbe foglalni.

Ez a lilás-zöldes átmenetekben pompázó folypát ugyanis olyan dolgokra is felnyithatja lelki szemeinket, amikre egész egyszerűen az ember (lánya) nem áll készen az élet bármely szakaszában vagy helyzetében.

Ennek “biztonságosabb” alternatívájaként a lila többféle mélységében előforduló ametisztet tudom ajánlani.

Női mágiák alatt nem holmi boszorkányos főzetkészítésre gondolok, hanem azokra a hétköznapi, szeretetben gyökerező apró csodákra, amikre csak egy Nő képes.

Mágia az a kacér mosoly, ami bearanyozza a férfi egész napját, vagy az az étel, amit úgy kínál egy Nő a családi asztalon, hogy abba belefőzte szívét-lelkét, vagy épp egy generációkon átörökített Nagymama receptjét képes úgy elkészíteni, ahogyan gyermekkorában ő is ízlelte, vagy az a tipikus csalhatatlan női megérzés, ami képes meglátni még az utolsó döntő pillanat előtt, hogy mire van szükség, hogy egy helyzet jobbá válhasson, vagy akár egy szeretetteljes gyógyító simogatás a gyermek hajacskáján…

Sokféle mágia lakozik a női kezekben, amikkel képesek vagyunk megváltani egy-egy nehéz helyzetet, egy boldog pillanatot, vagy talán egy egész életet.

Feladatunknak és felelősségünknek tartom, hogy éljünk ezzel a képességünkkel, erőnkkel, hatalmunkkal, mert ezek az aprónak tűnő kis varázslatok teszik szebbé napról napra a magunk és szeretteink kis világát.

Még szintén kedvelheted...