OLIV Blog

Az Oliv sztori – #19 – Az Ombre kollekció

Az Ombre az egyik legígéretesebb kollekció volt, aminek sajnos a Swarovski cég üzletpolitikai döntése vetett véget. Bevallom, zokon is vettem… Nagyvonalakban arról szólt a vezetőség váltással érkezett döntés indoklása, hogy a márkának nem tesz jót, hogy hobbi alapanyagként bármilyen háziasszony hozzájuthat a Swarovksi minőséghez, és a cég minőségi nívójába nem illő produktumokat állíthatnak elő. Ennek értelmében viszonylag rövid határidővel megszüntették a fűzhető, befoglalható Swarovski alapanyagok gyártását és forgalmazását.

Természetesen itt-ott mág ma is elérhetők megmaradt készletek a gyöngyös boltokban, ám éppen az volt az egyik legfontosabb előnye, hogy viszonylag széles színválasztékból tudtuk a különböző színátmeneteket megalkotni.

Kezdetben a japán kumihimo technikával képzett színátmenetes gyöngy alapba egyedi minta szerint rendezett Swarovski kristály gyöngyök keltették életre az Oliv Ombre ékszereket, később a nemesacél Minimál irányban is születtek ilyen csodák.

Időigényes és viszonylag nagy alapanyag igényű tervezés volt, de a határtalan lehetőségeit nagyon szerettem, szerettem készíteni…. még akkor is, ha sokszor menet közben derült csak ki, hogy elszámoltam a szál felfűzéskor a szemeket és jöhetett a bontás és újrakezdés 🙂 Kifejezetteten meditatív tevékenységként éltem meg minden egyes kumihimo Ombre létrejöttét.

Még szintén kedvelheted...