OLIV Blog

Az Oliv sztori 8# – a csendes társ – 1. rész

Van még egy nagyon fontos személy az Oliv életében, akivel azonban sosem volt együttműködésünk, mégis rengeteg támogatás és szeretetteljes barátság született köztünk, és tart a mai napig is.

Ő nem más, mint Heni, a WOLF HENI Jewellery megalkotója.

Ő az, aki sok-sok éve, még a kreatív webshopok korszaka előtt megálmodta nekünk a Kincsvadász közösséget és elsőként hozta el nekünk Magyarországra széles választékban az egyedibbnél egyedibb cseh és távolkeleti gyöngyöket, díszítőket, medálokat, emelett ő maga is alkotta a szebbnél szebb ékszereket.

Ma már kizárólag ékszerkészítéssel foglalkozik, a minőségi kivitelezés magas fokán, mindig megújuló és utánozhatatlan WOLF HENI stílusban.

Nem tudom pontosan felidézni, hogy hol fogant meg a barátságunk, valójában mintha az első üzenet váltástól kezdve meg lett volna a tisztelet, összhang, megértés közöttünk.

Aki alkotott valaha is a nyilvánosság számára, az találkozott már olyan nehézségekkel, amik mellett egy – a vevőit és a munkásságát egyaránt érdemben szem előtt tartó – kreatív ember nem tud elmenni szó nélkül. Ezeket bizony nem könnyű feladat feldolgozni. Akár ilyen méltánytalanság ért minket, akár csak a napi küzdelmek, a háttérmunkák, folyamatosan változó paragrafusoknak való megfelelés terhei alatt fáradtunk meg, mindig, de mindig ott vagyunk egymás számára. Szókimondással, egyenességgel, öniróniával, humorral, bármivel, ami segít tovább lendülni az efféle mélypontokon…

Persze felmerülhet a kérdés, hogy ha ennyire közeli alkotói létben mozogtunk, miért nem került sor soha az évek folyamán közös alkotásra, együttműködésre: talán éppen amiatt, mert nagyon is közel állnak egymáshoz a látomásaink, bár összetéveszthetetlenül saját stílusjegyekkel alkotunk, mégis igencsak közel egymás lényegéhez.

Az együtt alkotás helyett pontosan az a fajta barátság született meg, ahol kölcsönösen élnek és érvényesek a kíméletlenül őszinte kritikák és észrevételek éppen úgy, ahogy az elismerés, a támogatás, öteltelés és az őszinte öröm egymás sikerének.

Ha úgy tetszik, időről időre együtt létezünk alkotókként, csak épp nem a produktum, hanem a lelkiség, tapasztalatok és inspirációk szintjén, kölcsönös tiszteleten alapuló, szeretetteljes barátság táptalaján.

Olyan válogatást hoztam Nektek, ami bemutatja néhány kedvencemet Henitől, olyan ékszereker, amiket annak idején még Kincsvadász csodákkal készítettem el, avagy amikben egymást inspiráltuk <3

Köszönöm, hogy az életem része vagy <3

Még szintén kedvelheted...