Az Oliv sztori

Az Oliv sztori #10 – Kakukktojás Kollekciók – avagy kudarcok a hosszú út során

Az Oliv sztori kollekciókról szóló részéhez érkeztünk, amit a kakukktojássá avanzsált ékszereimmel szeretnék megnyitni.

Ezek a zsákutcába jutott tervezésekkel kezdem, amik végül nem futottak fel egy tartalmas kollekció erejéig.

A sok sikerélmény mellett bizony voltak olyan víziók is, amikkel kudarcot vallottam. Vagy az alapötlet sem volt már az igazi, vagy a kivitelezés, vagy az időzítés, esetleg szín –forma-méretarány megválasztása, rengeteg mindene múlhat, hogy egy megtervezett és elkészített darab végül nem talál táptalajra. Sőt, ez több ízben megtörtént már sikeres kollekció “tovább fejlesztésekor” is. Volt köztük olyan, amik közül egy-egy darab azért gazdára lelt, de jártam úgy is, hogy a teljes tervezett újítás egyetlen ékszere sem kelt el. Ezek a megmaradt darabok végül jótékonysági felajánlásokként tették szebbé világot. Volt egyetlen fülbevaló is, aki éveken át senkinek nem, míg elajándékoztam annak, akire gondoltam, és akkor élőben, felvéve végre nagy-nagy szerelem lett.

Nézzük, kik voltak ők 🙂

Ők nagysikerű Bubbles kollekció második generációjaként készültek, kisebb méretben, rövid nyakláncként, ami a tervek szerint könnyebben illeszthető a mindennapi megjelenésünkbe.

Általánosságban elmondható, hogy a fülbevaló tervezés nem volt az erősségem, a sors iróniája, hogy a működésem vége felé és mostanság kezdem megtalálni magamat benne igazán. Az utolsó képen egy számomra kedvenc fazonomat látjátok, ami már a kezdetek óta több verzióban felütötte a fejét, de sosem ért el áttörést. Különlegessége, hogy a hátlapra is terveztem egy szálat, amit ha felveszel, akkor elöl-hátul lógós a füli, ha pedig sima hátlappal viseled, akkor egy szolidabb füli lesz belőle, Bónusz, hogy ez egy hátlapokkal folyamatosan bővíthető és frissíthető típus… lett volna. 🙂

Külön emlékeznék meg a mini ombre fülbevalókról, mert egyébként a Swarovski ombre kollekció egészen az indulás pillanatától nagy sikerű és éveken át lélegző kollekció volt, őket mégsem találtam el igazán.

Nyakláncok terén is voltak terveim variálható darabokra vonatkozóan, ami végül nem fejlődött kollekcióvá.

A Spirit nyakláncok megszületése után nem sokkal gondoltam úgy, hogy készülhetne ebből a fazonból egy légies, szellősebb kivitel is, főleg azok számára, akiknek a Spirit a sok bekerülő alapanyag és munkaidő miatt nem elérhető. Őszintén szólva, ez a terv volt az Oliv történetében a leghatalmasabb melléfogásom 🙂

A Minimal kollekció volt az, amin belül e legtöbbet botlottam, talán az is lehet az oka ennek, hogy ez az a kollekció, amit a kérések és igények hívtak életre, és nagyon nehezen találtam meg az Oliv stílusát ilyen szűkszavú előadásmódban, mint amilyen egy minimál ékszer. Végül a minőségi nemesacél, a szép színek és izgalmas, ritka formák adták meg az ízét az egyébként óriási sikerrel futó kollekciónak, mégis, itt azért jó pár módosítás és elképzelés már hamvában elenyészett. Legnagyobb reményemet az utolsó előtti képen látható Fragrance kollekcióhoz fűztem, ami Karácsonyra készült, és a nagy fehér habkőnek köszönhetően illóolajjal lehet fűszerezni. A legutolsó képen szereplő bogyós Minimal valószínűleg már az idő szűke miatt nem tudott csak kiteljesedni.

A sok tévedésemet ugyanolyan jó emlék visszanézni, mint a következő fejezetekben bemutatásra kerülő sikerkollekciókra, szerves részei voltak az utamnak, az életemnek, ugyanúgy szeretem őket is, mint az elsöprő hírnévre szert tett Olivokat. Rajtuk végignézve pedig bizony leírhatatlan öröm és büszkeség tölt el, a következő részekben már őket fogom bemutatni Nektek.

Még szintén kedvelheted...